идустриски нормално-профилни клинести ремени
Се состојат од крут, флексибилен материјал отпорен нанапукнување. полиестерските влакна обезбедуваат минимална растегливост, долг век на употреба и надолжна стабилност. Обвивката на ременот е импрегнирана со полихлоропрен. Ремените се отпорни на топлина, гребнатини и имаат антистатичко својство