тесно-профилни обложени клинести ремени
Како дополнение на општите карактеристики на нормално-обложениете клинести ремени, тесно-профилните обложени ремени имаат и до 80%-90% поголема моќ. Полиестерските влакна обезбедуваат дополнителна сила и флексибилност, кои се потребни за тешки оптоварувања. Го намалуваат превисот и моментите на свиткување, отпорни се на топлина, гребнатини и имаат антистатичко својство